13 de febr. 2013

Les companyes de viatge de l'Alvaro i el Sebastián

En aquesta segona edició del projecte BCN_MTL les artistes canadenques que participen juntament amb l'Álvaro de la Peña i el Sebastian García Ferro són Sophie Corriveau i Raphaëlle Perreault. Us les presentem:

Sophie Corriveau

Apassionada pel ball des que era una nena, Sophie Corriveau és actualment intèrpret, instructora i entrenadora. Després d'estudiar en l'École Supérieure de danse du Québec, va començar la seva carrera en el Ballet Teatre de Canadà, i després es va unir a Montréal Danse del 1989 fins al 1.993. En aquestes dues companyies, es va trobar amb molts coreògrafs inspiradors, incloent Natsu Nakajima, Paul-André Fortier, Léveillé Daniel, Françoise Sullivan i James Kudelka. Al 1993, va treballar amb Danièle Desnoyers i ha participat en diversos projectes de Le Carré des Lombes a Canadà i a l'estranger. Com a artista independent, també ha treballat amb Bill Douglas, Teekman Tassy, Rhéaume Harold, Alain Francoeur, Émard Sylvain, Jean-Pierre Perreault, Tardif Catherine i Louise Bédard. Sophie Corriveau s'ha interessat per l'ensenyament i l'entrenament des del començament de la seva carrera. En l'actualitat imparteix classes a l'École de danse contemporaine de Mont-real i entrena a les companyies Daniel Léveillé Danse i Le Carré des Lombes.


Raphaëlle Perreault
Graduada en dansa contemporània per la UQAM, Raphaëlle és coreògrafa, intèrpret, mestra i agent cultural. Durant els seus estudis, va col·laborar amb Normand Marcy, Lynda Gaudreau i Jouthe Emmanuel. Interessada en la convivència de la música i de la dansa a l'escenari, se centra a fer visible l'audible. Després de « Chorus» i « Attributs » al 2010, crea la seva tercera peça, « Rôleplay », al 2012. Les classes per al grup d'elit (DUM) de la Universitat de Mont-real des de 2011 li permet continuar les seves exploracions. També concilia les seves pròpies activitats amb les de Danse Carpe Diem/ Emmanuel Jouthe, participant com a assistent artística, coordinadora i distribuïdora de les obres de la companyia. Per exemple, forma part de « Lever de Rideau » i «Ecoute POUR VOIR », dos projectes destinats a la creació de vincles estrets amb el públic en general.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada