26 de set. 2011

Inés Boza i Roser López Espinosa

Aquestes són les nostres dues creadores que se n'aniran al Quebec!







Inés Boza




Co-fundadora i directora de la companyia SenZaTemPo. Inicia la seva formació en dansa al Conservatori de Pamplona i en teatre en el TAC de Granada. Del 86 al 89 treballa amb Janusz Subicz i Nazareth Panadero membres de la companyia de Pina Bausch, al 90 s’instal·la a Barcelona. L'any 1991 crea i presenta amb Carles Mallol la peça Senza Tempo, que donarà nom a SenZaTemPo, una de les companyies pioneres del teatre - dansa català. Boza va co-dirigir amb Mallol les peces produïdes per la companyia fins al 2003 en que va a començar a fer-ho en solitari. Dels seus últims treballs destaca "A+" i "Anatomía de un sueño".











Roser López Espinosa




Graduada en Dansa Contemporània al MTD de la Theaterschool d’Amsterdam, segueix també tallers de coreografia a la SNDO. Al 2005 rep la beca danceWEB-Europe. Ha ballat a Holanda amb Magpie Music Dance Company, Marta Reig Torres i Pere Faura. A Barcelona ha treballat amb Àngels Margarit / Cia Mudances, Iago Pericot i Las Malqueridas, entre d’altres. Des de 2008 manté el seu vincle amb Àngels Margarit i actualment interpreta el seu emblemàtic solo Corol·la.
Els seus treballs de creació han rebut diversos premis internacionals: The lizard’s skin rep el Primer Premi de Solos de Masdanza 2006; Còncau II, el Segon Premi de Noves Tendències del Certamen de Burgos 2008; Miniatura rep el Tercer Premi al Certamen de Madrid 2010 i és seleccionada per la xarxa europea Aerowaves 2011. Els seus treballs s’han pogut veure a festivals internacionals d’Espanya, Holanda, Alemanya, República Txeca, Eslovènia, Egipte i Japó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada