5 d’oct. 2011

Qui és Louise Bédard?



Us presentem Louise Bédard, la ballarina que treballarà amb la Roser López Espinosa que coreografiarà una peça durant aquest intercanvi amb Montreal.




Louise Bédard



Abans de consolidar-se com a coreògrafa independent, Louise Bédard ja era coneguda com a ballarina. Va treballar amb coreògrafs com Jeanne Renaud, Jean-Pierre Perreault, Paul-André Fortier, Ginette Laurin, Sylvain Émard i molts d'altres i es va adonar la riquesa de la dansa començant a crear les seves pròpies peces. Directora artística i coreògrafa, ha creat més de trenta treballs. El seu repertori és molt variat i inclou peces íntimes com els solos Braise Blanche (1990), Cartes postales de Chimère (1996) i el més recent La femme ovale (2003).


Entre els seus treballs per a dos ballarins, s'inclouen l'aclamada Te souvient-il? (2000), creada i interpretada per ella juntament amb Sylvain Émard i Elles (2002). De les seves peces de grup destaca Dans les fougères foulées du regard (1995) i URBANIA BOX, je n’imagine rien (1999).


Col·labora regularment en projectes multidisciplinars i sovint deriva els colors i tons del seu llenguatge coreogràfic d'altres formes d'art: Itinéraire multiple cycle. Durant anys, el projecte va inspirar-se en la vida i el treball de dones artistes d'altres cultures com a base pel seu treball. La primera part d'Elles (2002) es va immergir en el treball de Tina Modotti, una fotògrafa italiana dels anys 20 que va emigrar a Mèxic. L'any 2005, la segona part del projecte es va inspirar en Hannah Höch. Ce qu’il en reste es va estrenar a Usine C i va ser nominat com a finalista al 21è Grand Prix du Conseil des arts de Montréal. Finally, el 2008, va tancar el cicle amb Enfin vous zestes, una peça per a sis ballarins que utilitzava el treball de l'artista canadenca Marianna Gartner com a punt de partida.


Durant aquests últims vint anys, la companyia de Louise Bédard ha estat una eina dinàmica per endinsar-se en el treball coreogràfic que va començar a principis dels 80s. La seva visió artística singular ha estat reconeguda amb diversos premis incloent el prestigiós premi Nacional de dansa Jean A. Chalmers l'any 1997 per la seva excepcional contribució al món de la dansa i de la creació de Canadà.


Louise Bédard és cofundadora i membre de Circuit-Est, un centre coreogràfic que recolza la recerca i la creació oferint classes magistrals, workshops i espais d'assaig. També va ser professora convidada del Departament de Dansa de la Universitat del Quebec del 2006 al 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada